All Courses

TEST EJ

Kan weg als weg nodig is.

Cerebrale parese – deel 1

In deze e-learningmodule wordt ingegaan op de diverse factoren die op de voedingstoestand van invloed zijn en de behandeling die gegeven kan worden. De module bestaat uit twee delen; deel 1 gaat over de ziekte in het algemeen, deel 2 specifiek over de voedingstoestand van kinderen met Cerebrale Parese.

Planetary health diets

Planetary Health Diets: gezond én duurzaam, zo doe je dat Update: 27-05-2024 Er is een substantiële verschuiving nodig van dierlijke naar meer plantaardige voeding. Dit betekent niet dat iedereen vegetarisch (geen vlees) of zelfs veganistisch (volledig plantaardig) moet gaan eten, maar wel dat flinke veranderingen in het huidige gangbare eetpatroon nodig zijn. Bijvoorbeeld meer peulvruchten en noten en minder rood vlees. Maar ook binnen productcategorieën is de ene keuze duurzamer dan de andere. In deze e-learningmodule wordt vanuit het ‘hier en nu’ in Nederland verkend welke veranderingen er in het voedselsysteem en de voedselconsumptie moeten plaatsvinden. De EAT-Lancet Planetary Health Diets worden besproken en er wordt gekeken met welke adviezen, vanuit het Nederlandse voedingspatroon, mensen bewogen kunnen worden naar meer Planetary Health Diets. Tijdsduur Doelgroep Modules 4:00 Diëtisten 1

Sondevoeding bij kanker

Wanneer voeding door kanker niet meer op de normale manier genuttigd kan worden, wordt er overgegaan tot sondevoeding. In deze nascholing gaan we uitgebreid op dit type voeding in.

Voeding en dieetbehandeling bij borstkanker – deel 2: Voeding bij borstkanker

De dieetbehandeling bij borstkanker is zeer divers en is afhankelijk van de reis die de patiënt maakt van diagnose tot het volledige herstel of het einde van de palliatieve fase. In deze e e-learning gaan we in op de dieetmogelijkheden voor borstkankerpatiënten en de verwijsmomenten en verwijsredenen naar de diëtist.

Voeding en dieetbehandeling bij borstkanker – deel 1: Voeding bij borstkanker

Dit is deel I van de nascholing Voeding bij Borstkanker Eén op de zeven vrouwen in Nederland krijgt in haar leven te maken met borstkanker. Het overlevingspercentage is hoog en stijgend, door steeds effectievere behandelmethoden en de introductie van het bevolkingsonderzoek. Een goede voeding en leefstijl vóór, tijdens en na de behandelingen kan zowel nadelige bijwerkingen van de behandelingen beperken, als toekomstige gezondheidsproblemen voorkomen. Accreditatie 3 Studiepunten (in aanvraag) Doelgroep Diëtisten
Platform Voeding is onderdeel van Academic Journals